Endodonție cu grijă

Specializare

Începând cu anul 2019 am urmat practica specializată pe tratamentele de canal. În momentul de față utilizez aparatură modernă și materiale dentare la standarde înalte. 

Când este nevoie de tratament pe canal?

Tratamentele de canal se aplica atunci cand caria dentară afectează nervul dintelui si se produce o inflamatie care conduce la durere continua de intensitate mare. In prealabil este nevoie de o radiografie dentara pentru diagnostic și plan de tratament. Constă în mai multe etape lucru:

  • În prima sedinta se extrage nervul. Procedura nu este dureroasa pentru ca se face sub anestezie locala. Se pune un material provizoriu pe dinte pana la următoarea ședința de tratament.
  • In a 2-a sedinta, daca dintele este curat si nu mai prezinta semne de inflamatie se obtureaza definit canalul cu un material special numit gutaperca. După ce canalul este sigilat, se inchide dintele și în porțiunea vizibilă coronara cu materiale compozite (plomba de compozit). 
  • Ședința a 3-a: Exista cazuri cand distructia dintelui este mai mare și este nevoie de o reconstructie mai voluminoasă cu pivot. Aceștia din urma se indică adesea sa fie acoperiti cu coroane pentru a rezista în timp la forțe. 

In cabinet tratez atat adulti cat si copii cu probleme stomatologice care necesita tratamente de canal. Adesea dureri sunt mari si reprezinta o urgenta stomatologica care se trateaza ușor sub anestezie locală. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *